Félreértés ne essék, ez továbbra
is egy borblog. Viszont mivel egyrészt imádom a kávét, másrészt nemrégiben –
egy borkóstoló keretében - volt szerencsém kóstolni Tóth Sándor, a szekszárdi „A Kávé Háza” tulajdonos-baristájának kimondottan
Bikavér borhoz hangolt kávéját, kicsit más szemmel nézem a zamatos, gőzölgő
csodát. Az igazi szerelem persze továbbra is a bor, de a kávé zamatai, aromái
legalább annyira varázslatosak és összetettek, mint egy szép felépítésű boré. Ráadásul,
ahogy a bor, úgy a kávé kultúrája is rendkívül izgalmas és különleges, a kávé
útját pedig az ültetvényektől a kávéscsészénkig legalább olyan szakértelem és
odafigyelés övezi, akár a szőlőt, vagy a bort.
Mivel hétvégére mindenféle havas,
esős, borús időt jósolnak, legjobb döntés kézen fogni a kedvest, és ellátogatni
a zamatos kávék, a buján melegítő párlatok, és a jókedvre derítő koktélok
világába. Február 23-24-én az ötcsillagos Hotel Corinthia
ad otthont a KávéBár Bazár
rendezvénynek, ahol
világhíres kávék, italkülönlegességek, vezetett kóstolások, gasztro-lounge,
kiállítók, workshopok, bemutatók várják a látogatókat, ráadásul a baristákért az
Országos Barista Bajnokságon, a
bármixerekért pedig a Magyar Koktél- és
Flair Bajnokságon izgulhatunk majd, amelyet szintén a KávéBár Bazár
keretein belül rendeznek meg.
Néhány korty a nagyon zamatosnak
és izgalmasnak ígérkező rendezvényből: különleges, kóstolóval egybekötött
bemutatót tart a török kávékészítés
világbajnoka, Kis Zoltán, és nem
kevésbé lesz egyedi Orosz Ákos Coffee
in Good Spirits világbajnok alkoholos-pálinkás
kávéitala, melyet szintén kóstolhat a közönség. A szombati napot az extrém
Gerilla Art Show zárja, ahol a kávét,
biztos, hogy nem csészében szervírozzák… A február 24-i Magyar Koktél- és Flair Bajnokságon
több, mint ötven bármixer versenyez majd
látványos show keretében, de érkezik Franciaországból Christian Ferrand cognacmester
is, aki majd a legexkluzívabb, leghíresebb szőlőbor párlatok világában segít
eligazodni.
A vezetett párlatkóstolókon rumokkal, whiskykkel, ginekkel,
vodkákkal ismerkedhetünk, de a kávék és párlatok mellé finom falatok is
tartoznak majd: a spanyol sonkától a kézműves macaronokig rengeteg ínyencséggel
találkozhatunk. Molnár Attila magyar
barista bajnok a Brew bar világába
kalauzol majd minket, vagyis kávékészítés másképp, otthon is! László Péter a pörkölés tudományáról, Lukács
Roland az újvilág rumkülönlegességeiről
tart majd előadást, míg Tóth Sándorral
világhíres kávék ízpróbáján, Bálint
Nikolettel csúcsminőségű vodkák kóstolóján vehetünk részt.
A belépődíj – mely mindössze két
koktél árának megfelelő összeg – magában foglalja a standoknál történő kávék és
számos alkoholos termék díjtalan kóstolását, és a vezetett kóstolókon való
részvételt. Mivel a kávéktól garantáltan éberek leszünk, a párlatoktól és
koktéloktól pedig táncolhatnékunk lesz, érdemes megjegyezni, hogy február 23-án
zajlik majd a rendezvény Carnival@Buddha-Bar
partyja is a Buddha-Bar Lounge-ban,
a két napos kávézás után pedig after partyra indulhatunk: február 25-én, hétfőn
KávéBár-BAARPULT party a MIX Clubban, ide a KávéBár-karszalaggal
rendelkezők ingyenesen, előzetes regisztráció nélkül mehetnek.
Kiállítók:
- KÁVÉ -
Aeropress
Caffé Carraro
Café Diemme
Cellini Caffé MONIN
Costadoro Caffé
Café Rose
Has Bean Coffee
Illy
KSW
Lucky Cup
My Little Melbourne Café
Pasco Caffé
Pellini
Spazio Caffé Manuel
- BÁR -
MONIN Frappé Bar
NU Bor és Bisztronómia
Royal Cognac Lounge
DLB-Legendaro
Liqiud Gold
Frizzante
The Gin Shop
Matheus Pálinkabár
Stolichnaya Vodkabár
Perhács pálinkapult
Servus pálinkapult
- GASZTRO -
CSM Magyarország desszertsarok
Delizia Gourmet&More delicat bar
Gustonette-Plusfood chicken snack bar
Kézműves Desszert Manufaktúra
Top Csoki
Foodbox tésztabár
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése