Párosan szép az élet, avagy kalandozásaink a konyhában pohárral a kézben, jól működő (garantáltan kipróbált) bor- és étel párosításaink, borvacsora tapasztalataink, vagy éppen saját ötleteink, összehangolt párosaink gyűjteménye, a Borgőzös leíráshoz kapcsolódó linkkel.
ÜDVÖZLŐ FOGÁSOK,
KANAPÉK, KENCÉK, FALATKÁK ÉS KIS TÁRSAIK
Borbély Családi Pincészet - Badacsonyi Kéknyelű 2009
Szarvasgombás villantás majonéz köntösben, jégsaláta ágyon
(séf: Antal Zoltán)
Chateau Gayon, Cuvée Prestige Supérieur 2007 (Bordeaux)
Csirkemáj, bacon, szilva nyársra tűzve
Marinált marhahús fűszeresen, frissen reszelt tormával
(séf: Daniel Labrosse - Chez Daniel étterem, Budapest)
Chateau Minuty, Minuty Rosé 2010 (Cotes de Provence)
Bresaola sonka dinnyével és mentával nyársra tűzve
Tapenade fürjtojással
(séf: Daniel Labrosse - Chez Daniel étterem, Budapest)
Disznókő Pincészet (Mezőzombor) - Szamorodni (édes) 2003
Kacsamáj pástétom-hab friss házi kenyérrel
(Sárga Borház - Mezőzombor)
Domaine Bott Fréres, Alsace Sylvaner 2008 (Elzász)
Hal aszpik pohárkában szervírozva
Lazac rillette
(séf: Daniel Labrosse - Chez Daniel étterem, Budapest)
Domaine Poiron Dabin Muscadet Sévre&Maine Sur Lie 2008 (Loire-völgy)
Feketekagyló uborkába töltve
Friss kecsketúró toast-on, lazaccal
(séf: Daniel Labrosse - Chez Daniel étterem, Budapest)
Dula Pincészet Egri Nyáridő Pinot Noir Rosé 2010
Fürjtojás natúr, fürjtojás finesz szarvasgomba illatrablással
(séf: Antal Zoltán)
Duval&Blanchet, Les Notes Fruitées 100% Merlot 2009 (Bordeaux)
Csirke ballotine
Füstölt kacsamell szederrel
(séf: Daniel Labrosse - Chez Daniel étterem, Budapest)
Kertész Családi Pincészet, Etyek - Pinot Noir Rosé nyerspezsgő
Gorbusa lazackaviár mini blinivel
(séf: Pereznyák Zoltán - Fürdő étterem, Bükfürdő)
Kertész Családi Pincészet, Etyek - Carla 2010
KANAPÉK, KENCÉK, FALATKÁK ÉS KIS TÁRSAIK
Borbély Családi Pincészet - Badacsonyi Kéknyelű 2009
Szarvasgombás villantás majonéz köntösben, jégsaláta ágyon
(séf: Antal Zoltán)
Chateau Gayon, Cuvée Prestige Supérieur 2007 (Bordeaux)
Csirkemáj, bacon, szilva nyársra tűzve
Marinált marhahús fűszeresen, frissen reszelt tormával
(séf: Daniel Labrosse - Chez Daniel étterem, Budapest)
Chateau Minuty, Minuty Rosé 2010 (Cotes de Provence)
Bresaola sonka dinnyével és mentával nyársra tűzve
Tapenade fürjtojással
(séf: Daniel Labrosse - Chez Daniel étterem, Budapest)
Disznókő Pincészet (Mezőzombor) - Szamorodni (édes) 2003
Kacsamáj pástétom-hab friss házi kenyérrel
(Sárga Borház - Mezőzombor)
Domaine Bott Fréres, Alsace Sylvaner 2008 (Elzász)
Hal aszpik pohárkában szervírozva
Lazac rillette
(séf: Daniel Labrosse - Chez Daniel étterem, Budapest)
Domaine Poiron Dabin Muscadet Sévre&Maine Sur Lie 2008 (Loire-völgy)
Feketekagyló uborkába töltve
Friss kecsketúró toast-on, lazaccal
(séf: Daniel Labrosse - Chez Daniel étterem, Budapest)
Dula Pincészet Egri Nyáridő Pinot Noir Rosé 2010
Fürjtojás natúr, fürjtojás finesz szarvasgomba illatrablással
(séf: Antal Zoltán)
Duval&Blanchet, Les Notes Fruitées 100% Merlot 2009 (Bordeaux)
Csirke ballotine
Füstölt kacsamell szederrel
(séf: Daniel Labrosse - Chez Daniel étterem, Budapest)
Kertész Családi Pincészet, Etyek - Pinot Noir Rosé nyerspezsgő
Gorbusa lazackaviár mini blinivel
(séf: Pereznyák Zoltán - Fürdő étterem, Bükfürdő)
Kertész Családi Pincészet, Etyek - Carla 2010
Préselt borjúfej vecsési káposztával töltve, kimchivel és chili pasztával, Kertész Chardonnay-ban áztatott mazsolával
(séf: Nánási Lajos)
Kertész Családi Pincészet, Etyek - Zöldveltelini 2011
Mangalicából készült kocsonya almavinaigrette-tel
(séf: Litauszki Zsolt)
Kreinbacher Pincészet - Nagy-Somlói Furmint 2011
Zöldalma chutney tárkonyöntetes bivalymozzarellával
(séf: Németh Dániel - Móló étterem, Szombathely)
Kreinbacher Pincészet (Somló) - Öreg Tőkék Bora 2009
Hideg hátszín "Stroganoff"
(séf: Varju Viktor - Bock Bisztró, Budapest)
Kreinbacher Pincészet (Somló) - Öreg Tőkék Bora 2011
Rillette szarvasgombás öntettel és miniatürizált salátával
(séf: Németh Dániel - Móló étterem, Szombathely)
Laposa Badacsonyi Furmint 2012
Kaprigyümölcs és olívaválogatás datolyás padlizsánvelővel és céklachips-szel
(séf: Németh Dániel - Móló étterem, Szombathely)
Louis Francois & Co. Brut Nature 2007 Nyerspezsgő
Frissen köpült szarvasgombás vaj étvágygerjesztő Guérande sóvirággal
(séf: Antal Zoltán)
Luka Enikő Pinot Noir 2010
Cambozola sajt eperlekvárral
(Luka Pincészet, Fertőrákos)
Mészáros Pincészet Szekszárdi Merlot Válogatás 2007
Szarvasgomba Camembert álom
(séf: Antal Zoltán)
Oremus Mandolás Furmint (Tokaj-hegyalja) 2011
Rillette szarvasgombás öntettel és miniatürizált salátával
(séf: Németh Dániel - Móló étterem, Szombathely)
Sauska Tokaj Furmint 2012
Kaprigyümölcs és olívaválogatás datolyás padlizsánvelővel és céklachips-szel
(séf: Németh Dániel - Móló étterem, Szombathely)
Szatmári Pincészet, Szigliget - Vulcanus 2011
Kapribogyós sertésrillette
(séf: Tornyos Balázs - Olíva étterem, Veszprém)
Szent Donát Pince Csopak - Kishegy Olaszrizling 2012
Marinált harcsa padlizsánkrémmel - Kecskesajttal töltött batyu paprikakrémmel - Libamáj zsírjában lilahagyma chutney-val
(Szent Donát Birtok - Csopak)
Tamás Pince Syrah-Cabernet Rosé
Aszaltparadicsomos kenyérkence
(séf: Tornyos Balázs - Olíva étterem, Veszprém)
Tokaj Kereskedőház Zrt. Premium Selection 5 puttonyos Tokaji Aszú 2002
A fehér szarvasgomba és a fekete szarvasgomba játéka az érlelt libamájjal
(séf: Antal Zoltán)
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet, Kisharsány - Boszorkány Rizling 2013
(séf: Nánási Lajos)
Kertész Családi Pincészet, Etyek - Zöldveltelini 2011
Mangalicából készült kocsonya almavinaigrette-tel
(séf: Litauszki Zsolt)
Kreinbacher Pincészet - Nagy-Somlói Furmint 2011
Zöldalma chutney tárkonyöntetes bivalymozzarellával
(séf: Németh Dániel - Móló étterem, Szombathely)
Kreinbacher Pincészet (Somló) - Öreg Tőkék Bora 2009
Hideg hátszín "Stroganoff"
(séf: Varju Viktor - Bock Bisztró, Budapest)
Kreinbacher Pincészet (Somló) - Öreg Tőkék Bora 2011
Rillette szarvasgombás öntettel és miniatürizált salátával
(séf: Németh Dániel - Móló étterem, Szombathely)
Laposa Badacsonyi Furmint 2012
Kaprigyümölcs és olívaválogatás datolyás padlizsánvelővel és céklachips-szel
(séf: Németh Dániel - Móló étterem, Szombathely)
Louis Francois & Co. Brut Nature 2007 Nyerspezsgő
Frissen köpült szarvasgombás vaj étvágygerjesztő Guérande sóvirággal
(séf: Antal Zoltán)
Luka Enikő Pinot Noir 2010
Cambozola sajt eperlekvárral
(Luka Pincészet, Fertőrákos)
Mészáros Pincészet Szekszárdi Merlot Válogatás 2007
Szarvasgomba Camembert álom
(séf: Antal Zoltán)
Oremus Mandolás Furmint (Tokaj-hegyalja) 2011
Rillette szarvasgombás öntettel és miniatürizált salátával
(séf: Németh Dániel - Móló étterem, Szombathely)
Sauska Tokaj Furmint 2012
Kaprigyümölcs és olívaválogatás datolyás padlizsánvelővel és céklachips-szel
(séf: Németh Dániel - Móló étterem, Szombathely)
Szatmári Pincészet, Szigliget - Vulcanus 2011
Kapribogyós sertésrillette
(séf: Tornyos Balázs - Olíva étterem, Veszprém)
Szent Donát Pince Csopak - Kishegy Olaszrizling 2012
Marinált harcsa padlizsánkrémmel - Kecskesajttal töltött batyu paprikakrémmel - Libamáj zsírjában lilahagyma chutney-val
(Szent Donát Birtok - Csopak)
Tamás Pince Syrah-Cabernet Rosé
Aszaltparadicsomos kenyérkence
(séf: Tornyos Balázs - Olíva étterem, Veszprém)
Tokaj Kereskedőház Zrt. Premium Selection 5 puttonyos Tokaji Aszú 2002
A fehér szarvasgomba és a fekete szarvasgomba játéka az érlelt libamájjal
(séf: Antal Zoltán)
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet, Kisharsány - Boszorkány Rizling 2013
Szardellás zöldséges kenegetős, olívás, kapris ciabattával
(séf: Dianiska Dániel - Bistrorante84, Rábapaty)
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet, Kisharsány - Kszí 2012
Paradicsomos zöldkagylóragu, friss bazsalikommal
(séf: Szabó István és Dianiska Dániel - Régimozi étterem, Nagykanizsa)
Zsirai Pincészet - Villányi Múzsa Rozé 2013
Gyömbéres pácolt kacsamell, csipkebogyó, madársaláta
(executive chef: Bacsa Gábor - Almárium Bisztró, Budapest)
(séf: Dianiska Dániel - Bistrorante84, Rábapaty)
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet, Kisharsány - Kszí 2012
Paradicsomos zöldkagylóragu, friss bazsalikommal
(séf: Szabó István és Dianiska Dániel - Régimozi étterem, Nagykanizsa)
Zsirai Pincészet - Villányi Múzsa Rozé 2013
Gyömbéres pácolt kacsamell, csipkebogyó, madársaláta
(executive chef: Bacsa Gábor - Almárium Bisztró, Budapest)
HIDEG ELŐÉTELEK
Andrássy Pincészet (Tarcal) - Tokaji Muscat Lunel 2008
Füstölt pisztráng vajban párolt zellercsíkokkal
(Andrássy Rezidencia - Tarcal)
Andrássy Pincészet (Tarcal) - Tokaji Muscat Lunel 2008
Füstölt pisztráng vajban párolt zellercsíkokkal
(Andrássy Rezidencia - Tarcal)
Dobogó Pincészet Tokaji Furmint 2011
Kacsamájpástétom almazselével, ropogós házi kenyérrel
(séf: Szabó István és Dianiska Dániel - Régimozi étterem, Nagykanizsa)
Kertész Családi Pincészet, Etyek - Carla Frizzante 2012
Kacsamájpástétom almazselével, ropogós házi kenyérrel
(séf: Szabó István és Dianiska Dániel - Régimozi étterem, Nagykanizsa)
Kertész Családi Pincészet, Etyek - Carla Frizzante 2012
Pecsenye kacsamáj levendulazselével, kemencés kenyérrel, salátával
(séf: Dianiska Dániel - Bistrorante84, Rábapaty)
(séf: Dianiska Dániel - Bistrorante84, Rábapaty)
Szalonnaköntösbe bújtatott vadpástétom tökmagolajos zöldsalátával és pirított tökmaggal
(séf: Dianiska Dániel - Bistrorante84, Rábapaty)
Kertész Családi Pincészet, Etyek - Sauvignon Blanc 2012
Fogas tatár paradicsomsalátával, sült paprika dresszinggel
(séf: Pereznyák Zoltán - Fürdő étterem, Bükfürdő)
Royal Tokaji Furmint 2007
Cheddar felfújt szezámos körtével
(Airport Hotel Budapest Avion étterem, Vecsés)
Royal Tokaji Kékcímkés 5 puttonyos aszú 2008
Füstillatú leső-harcsa aranykaviár koronával és "paprikás krumplival"
(séf: Takács Lajos és Ádám Csaba)
Szepsy István (Mád) - Birtok Furmint 2009
Glasszírozott kacsazúza hónapos retekkel, görög joghurttal
(Mádi Udvarház (Gusteau) - Mád)
Takler Pincészet (Szekszárd) - Cabernet Franc 2007
Vadhúskocsonya balzsamos borsóval, pirított rozskenyérrel
(Airport Hotel Budapest Avion étterem, Vecsés)
Vida Péter Szekszárdi Öreg Tőkék Kadarkája 2008
Dunai halkocsonya saláta
(séf: Bernát Dániel András - U26 étterem, Budapest)
Villa Tolnay, Badacsony - Bandérium 2007
Libamájtorta borzselével, diós kenyérrel
(séf: Tornyos Balázs - Olíva étterem, Veszprém)
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet, Kisharsány - Boszorkány Rizling 2013
Mediterrán garnéla, citrusos mangó, fűszeres sajt és polenta
(séf: Németh Dániel - Móló étterem, Szombathely)
Zsirai Pincészet - Tokaji Furmint 2011
Korianderes nyúl terrine, körte chutney
(executive chef: Bacsa Gábor - Almárium Bisztró, Budapest)
(séf: Dianiska Dániel - Bistrorante84, Rábapaty)
Kertész Családi Pincészet, Etyek - Sauvignon Blanc 2012
Fogas tatár paradicsomsalátával, sült paprika dresszinggel
(séf: Pereznyák Zoltán - Fürdő étterem, Bükfürdő)
Royal Tokaji Furmint 2007
Cheddar felfújt szezámos körtével
(Airport Hotel Budapest Avion étterem, Vecsés)
Royal Tokaji Kékcímkés 5 puttonyos aszú 2008
Füstillatú leső-harcsa aranykaviár koronával és "paprikás krumplival"
(séf: Takács Lajos és Ádám Csaba)
Szepsy István (Mád) - Birtok Furmint 2009
Glasszírozott kacsazúza hónapos retekkel, görög joghurttal
(Mádi Udvarház (Gusteau) - Mád)
Takler Pincészet (Szekszárd) - Cabernet Franc 2007
Vadhúskocsonya balzsamos borsóval, pirított rozskenyérrel
(Airport Hotel Budapest Avion étterem, Vecsés)
Vida Péter Szekszárdi Öreg Tőkék Kadarkája 2008
Dunai halkocsonya saláta
(séf: Bernát Dániel András - U26 étterem, Budapest)
Villa Tolnay, Badacsony - Bandérium 2007
Libamájtorta borzselével, diós kenyérrel
(séf: Tornyos Balázs - Olíva étterem, Veszprém)
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet, Kisharsány - Boszorkány Rizling 2013
Mediterrán garnéla, citrusos mangó, fűszeres sajt és polenta
(séf: Németh Dániel - Móló étterem, Szombathely)
Zsirai Pincészet - Tokaji Furmint 2011
Korianderes nyúl terrine, körte chutney
(executive chef: Bacsa Gábor - Almárium Bisztró, Budapest)
Házi 4sajtos krémleves
Kertész Családi Pincészet, Etyek - Zöldveltelini 2012
Karalábé krémleves "tanyasi csirkecombbal"
Szepsy István (Mád) - Király Hárslevelű 2008
Palócleves másképpen
Vida Péter Szekszárdi Pinot Noir 2007
Vadnyúl hazafelé
Zsirai Pincészet - Furfangos 2012
Galamb consommé, szójás galamb ravioli, ropogós zöldségek
Kertész Családi Pincészet, Etyek - Zöldveltelini 2012
Karalábé krémleves "tanyasi csirkecombbal"
Szepsy István (Mád) - Király Hárslevelű 2008
Palócleves másképpen
Vida Péter Szekszárdi Pinot Noir 2007
Vadnyúl hazafelé
Zsirai Pincészet - Furfangos 2012
Galamb consommé, szójás galamb ravioli, ropogós zöldségek
MELEG ELŐÉTELEK
Andrássy Pincészet (Tarcal) - Tokaji Szentkereszt Furmint 2008
Zöldfűszeres erdei gombaragu fokhagymásan, paradicsommal, zöldsaláta csokorral és pirított magos kenyérrel
Andrássy Pincészet (Tarcal) - Tokaji Szentkereszt Furmint 2008
Zöldfűszeres erdei gombaragu fokhagymásan, paradicsommal, zöldsaláta csokorral és pirított magos kenyérrel
Vargányafelfújt tejszínes-zöldséges szarvasraguval
DemeterVin Úrágya dűlő Tokaji Furmint 2008
Turbolyás garnéla
Disznókő Pincészet (Mezőzombor) - Tokaji Hárslevelű 2007
Fogas petrezselymes-tejszínes szósszal, krémes rizottóval
Kertész Családi Pincészet - Királyleányka 2012
Norvég tőkehal "karfiol főzelékkel"
Kislaki Bormanufaktúra Légli Géza, Szőlőskislak - Matacs Chardonnay 2011
DemeterVin Úrágya dűlő Tokaji Furmint 2008
Turbolyás garnéla
Disznókő Pincészet (Mezőzombor) - Tokaji Hárslevelű 2007
Fogas petrezselymes-tejszínes szósszal, krémes rizottóval
Kertész Családi Pincészet - Királyleányka 2012
Norvég tőkehal "karfiol főzelékkel"
Kislaki Bormanufaktúra Légli Géza, Szőlőskislak - Matacs Chardonnay 2011
Zöldséges risotto fogasfilével
Royal Tokaji Áts Cuvée 2007
Libamáj capuccino grillezett libamájjal, kalács krutonnal
Royal Tokaji Mézesmály Furmint 2009
Tönköly rizottó kamillás velőhabbal és tintás ropogóssal
Szeremley Birtok, Badacsony - Rizling 2010
Füstölt vajhal rák-raviolival, citromos borhabbal
Takler Pincészet (Szekszárd) - Merlot 2007
Füstölt libamellbe göngyölt kecskesajt grillezve, almasalátával
Vida Péter (Szekszárd) - Hidaspetre Kékfrankos 2007
Kacsa "székelykáposztával" - currys kacsacombbal töltött mellehúsa, ananászos savanyúkáposzta mazsolásan, pirított algalapban, pattogtatott gerslivel
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet, Kisharsány - Kecske Zweigelt 2012
Borjúnyelvvel töltött paradicsomos ravioli, kacsamáj, fekete szezámmag, bazsalikom
(séf: Németh Dániel - Móló étterem, Szombathely)
"ELVÁGÓLAG"
Royal Tokaji Áts Cuvée 2007
Libamáj capuccino grillezett libamájjal, kalács krutonnal
Royal Tokaji Mézesmály Furmint 2009
Tönköly rizottó kamillás velőhabbal és tintás ropogóssal
Szeremley Birtok, Badacsony - Rizling 2010
Füstölt vajhal rák-raviolival, citromos borhabbal
Takler Pincészet (Szekszárd) - Merlot 2007
Füstölt libamellbe göngyölt kecskesajt grillezve, almasalátával
Vida Péter (Szekszárd) - Hidaspetre Kékfrankos 2007
Kacsa "székelykáposztával" - currys kacsacombbal töltött mellehúsa, ananászos savanyúkáposzta mazsolásan, pirított algalapban, pattogtatott gerslivel
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet, Kisharsány - Kecske Zweigelt 2012
Borjúnyelvvel töltött paradicsomos ravioli, kacsamáj, fekete szezámmag, bazsalikom
(séf: Németh Dániel - Móló étterem, Szombathely)
"ELVÁGÓLAG"
Prosciutto-s, gorgonzolás linguine
Andrássy Pincészet (Tarcal) - Tokaji Szentkereszt Hárslevelű 2007
Zöldfűszeres zempléni juhsajttal töltött sertésszűz rozmaringos hárslevelű mártással, burgonyalángoson tálalva
Andrássy Pincészet (Tarcal) - Tokaji Sárgamuskotály Kései Szüretelés 2008
Roston sült jércemell őszibarackkal és diós camembert sajttal töltve, karottás cukorborsós rizzsel
Andrássy Pincészet (Tarcal) - Tokaji aszú 5 puttonyos 2006
Sült libamáj szeletek karamellizált almás lepényre tálalva, tokaji-mazsolás mártással
Andrássy Pincészet (Tarcal) - Tokaji aszút 6 puttonyos 2006
Barackos fügés kacsamell házi burgonyafánkkal
Garger Imre, Vaskeresztes (Soproni borvidék) - Kékfrankos 2009
Andrássy Pincészet (Tarcal) - Tokaji Szentkereszt Hárslevelű 2007
Zöldfűszeres zempléni juhsajttal töltött sertésszűz rozmaringos hárslevelű mártással, burgonyalángoson tálalva
Andrássy Pincészet (Tarcal) - Tokaji Sárgamuskotály Kései Szüretelés 2008
Roston sült jércemell őszibarackkal és diós camembert sajttal töltve, karottás cukorborsós rizzsel
Andrássy Pincészet (Tarcal) - Tokaji aszú 5 puttonyos 2006
Sült libamáj szeletek karamellizált almás lepényre tálalva, tokaji-mazsolás mártással
Andrássy Pincészet (Tarcal) - Tokaji aszút 6 puttonyos 2006
Barackos fügés kacsamell házi burgonyafánkkal
Garger Imre, Vaskeresztes (Soproni borvidék) - Kékfrankos 2009
Rozéra sütött sertésszűz zöldfűszeres morzsában, brokkolipürével, vajban forgatott zöldségekkel
Kertész Családi Pincészet, Etyek - Pinot Noir 2011
Grillezett borjúkaraj burgonyapürével, fekete ribizli borsos meggyraguval
Lisicza Ravasz fehér 2007
Barackos-szegfűborsos csirke hófehér rizzsel
Royal Tokaji Furmint 2008
Sáfrányos rizzsel töltött paprika, furmintban érlelt párolt fogasfilével, citrusmártással
Royal Tokaji Szent Tamás Furmint 2010
Porhanyós marhahátszín diós csicsókapürén, vargányás kolbásszal
Royal Tokaji Kék 5 puttonyos aszú 2006
Narancsos fügével töltött fürj diófelfújttal és kamillás fenyőmézzel
Szepsy István (Mád) - Urbán Furmint 2008
Tiszai fogas spárgás rizottóval, vargányás vajjal meglocsolva
Takler Pincészet (Szekszárd) - Bikavér Reserve 2006
Ötfűszeres kacsamell zöldséges rizsfelfújttal
Takler Pincészet (Szekszárd) - Bartina Cuvée 2006
Borjú medalion Colbert módon, Róbert mártással
Vida Péter (Szekszárd) - La Vida Merlot 2007
Omlós szarvaslábszár vargányás pitével, bacon-ben sütött mandulás datolyával, ringló szilvalekvárral, paszternák pürével, Merlot mártás ölelésében
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet, Kisharsány - Cabernet Franc 2009
Marhabélszín, "Cafe de Paris" krém, sütőtök, füstölt szalonna, zöldbab
(séf: Németh Dániel - Móló étterem, Szombathely)
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet, Kisharsány - Kecske 2008 (Zweigelt)
Éji marhapofa kerti zöldségekkel és vargányás dödölle tallérokkal
Kertész Családi Pincészet, Etyek - Pinot Noir 2011
Grillezett borjúkaraj burgonyapürével, fekete ribizli borsos meggyraguval
Barackos-szegfűborsos csirke hófehér rizzsel
Royal Tokaji Furmint 2008
Sáfrányos rizzsel töltött paprika, furmintban érlelt párolt fogasfilével, citrusmártással
Royal Tokaji Szent Tamás Furmint 2010
Porhanyós marhahátszín diós csicsókapürén, vargányás kolbásszal
Royal Tokaji Kék 5 puttonyos aszú 2006
Narancsos fügével töltött fürj diófelfújttal és kamillás fenyőmézzel
Szepsy István (Mád) - Urbán Furmint 2008
Tiszai fogas spárgás rizottóval, vargányás vajjal meglocsolva
Takler Pincészet (Szekszárd) - Bikavér Reserve 2006
Ötfűszeres kacsamell zöldséges rizsfelfújttal
Takler Pincészet (Szekszárd) - Bartina Cuvée 2006
Borjú medalion Colbert módon, Róbert mártással
Vida Péter (Szekszárd) - La Vida Merlot 2007
Omlós szarvaslábszár vargányás pitével, bacon-ben sütött mandulás datolyával, ringló szilvalekvárral, paszternák pürével, Merlot mártás ölelésében
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet, Kisharsány - Cabernet Franc 2009
Marhabélszín, "Cafe de Paris" krém, sütőtök, füstölt szalonna, zöldbab
(séf: Németh Dániel - Móló étterem, Szombathely)
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet, Kisharsány - Kecske 2008 (Zweigelt)
Éji marhapofa kerti zöldségekkel és vargányás dödölle tallérokkal
Szaftos vargányás vadmalacnyak kerti zöldségekkel és sütőtökös pöcsmácsikkal
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet, Kisharsány - Ördög 2009
Vörösborban párolt marhapofa szilvával, aszalt áfonyával, szalvétagombóccal
Zsirai Pincészet - Somlai 2011
Fekete tőkehal, petrezselyem-lime rizottó
Zsirai Pincészet - Nagy-Somlói Olaszrizling 2011
Bőrös malackaraj, sárgarépa püré, viola gnocchi
Zsirai Pincészet - Villányi Kadarka 2012
Konfitált bivalypofa, vargányás kakukkfüves tagliatelle
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet, Kisharsány - Ördög 2009
Vörösborban párolt marhapofa szilvával, aszalt áfonyával, szalvétagombóccal
Zsirai Pincészet - Somlai 2011
Fekete tőkehal, petrezselyem-lime rizottó
Zsirai Pincészet - Nagy-Somlói Olaszrizling 2011
Bőrös malackaraj, sárgarépa püré, viola gnocchi
Zsirai Pincészet - Villányi Kadarka 2012
Konfitált bivalypofa, vargányás kakukkfüves tagliatelle
DESSZERTEK
Csokoládétorta
Borbély Családi Pincészet Badacsony - Késői szüretelésű Zeusz 2011
Epres tiramisu tortácska & fehér kávéhabos "elefántkönnycsepp" duettje
Champagne Vincent d'Astrée, Gouttes d'Or Brut (Champagne)
Mandulába forgatott csokoládé piskótán,
Őszibarackos sütemény
Disznókő Pincészet (Mezőzombor) - Tokaji Aszú 5 puttonyos 2007
Házi krémes baracklekvárral
Istvándy Pincészet, Káptalantóti (Badacsonyi borvidék) - Golgota Késői szüretelésű Sárgamuskotály 2012
Borbély Családi Pincészet Badacsony - Késői szüretelésű Zeusz 2011
Epres tiramisu tortácska & fehér kávéhabos "elefántkönnycsepp" duettje
Champagne Vincent d'Astrée, Gouttes d'Or Brut (Champagne)
Mandulába forgatott csokoládé piskótán,
Őszibarackos sütemény
Disznókő Pincészet (Mezőzombor) - Tokaji Aszú 5 puttonyos 2007
Házi krémes baracklekvárral
Istvándy Pincészet, Káptalantóti (Badacsonyi borvidék) - Golgota Késői szüretelésű Sárgamuskotály 2012
Fehércsokoládés-sárgabarackos máktortácska
Kertész Családi Pincészet, Etyek - Chardonnay 2011
Sajttorta őszibarackkal
Royal Tokaji 5 puttonyos Birsalmás aszú 2003
Kalács créme brulée
Royal Tokaji 6 puttonyos aszú 2007
Hízott kacsamáj torta
Szepsy István (Mád) - Szamorodni (édes) 2008
Sajttorta
Takler Pincészet (Szekszárd) - Rosé Cuvée Primőr 2009
Kemencés piskóta aszalt szilvával, mandulás csokoládéöntettel
Kertész Családi Pincészet, Etyek - Chardonnay 2011
Sajttorta őszibarackkal
Royal Tokaji 5 puttonyos Birsalmás aszú 2003
Kalács créme brulée
Royal Tokaji 6 puttonyos aszú 2007
Hízott kacsamáj torta
Szepsy István (Mád) - Szamorodni (édes) 2008
Sajttorta
Takler Pincészet (Szekszárd) - Rosé Cuvée Primőr 2009
Kemencés piskóta aszalt szilvával, mandulás csokoládéöntettel
Csokoládéfelfújt málnaraguval
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet, Kisharsány - Duennium 2006
Sacher torta
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet, Kisharsány - Mandolás (Cabernet Franc) 2009
Kávés trüffelkrémmel töltött füge faszenes kecskesajttal
(séf: Németh Dániel - Móló étterem, Szombathely)
Zsirai Pincészet - Tokaji Fordítás 2008
Rákóczi túrós
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet, Kisharsány - Duennium 2006
Sacher torta
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet, Kisharsány - Mandolás (Cabernet Franc) 2009
Kávés trüffelkrémmel töltött füge faszenes kecskesajttal
(séf: Németh Dániel - Móló étterem, Szombathely)
Zsirai Pincészet - Tokaji Fordítás 2008
Rákóczi túrós
SAJT, SONKA, CSOKI, OLÍVAOLAJ, STB. -
EGYÉB BORRAL PÁROSÍTOTT FINOMSÁGOK
SAJTOK
Kertész Családi Pincészet, Etyek - Pinot Gris 2011
Sajtválogatás
Zsirai Pincészet - Tokaji Sárgamuskotály Holdvölgy 2012
Sajtválogatás
SONKÁK
Balassa Nyulászó Furmint (Tokaj-hegyalja) 2012
Pármai sonka sárgadinnye- és tökmagkrémmel, frissen sült hajdinás kenyérrel
Bock cuvée 2008
Jamón Iberico de Bellota (ibériai sonka)
Frittmann Cserszegi Fűszeres 2012
Prosciutto di San Daniele (olasz sonka)
Mészáros Pince Szekszárdi Kadarka 2011
Jambon de Bayonne (francia sonka)
Szőke Mátyás Paskomi barrique Chardonnay 2010
Scharzwälder Schinken (német Fekete-erdei sonka)
Szőke Mátyás Paskomi barrique Chardonnay 2010
Serrano sonka (spanyol sonka)
Tornai Pincészet (Somló) Apátsági Furmint 2009
Prosciutto Di Parma (olasz sonka)
Tornai Pincészet (Somló) Apátsági Furmint 2009
Jambon di Savoie (francia sonka)
KOLBÁSZOK, SZALÁMIK
Villa Tolnay, Badacsony - Pinot Noir 2008
Tornyos Balázs: A mi kolbászunk-tál
BORKAVIÁR
EGYÉB BORRAL PÁROSÍTOTT FINOMSÁGOK
SAJTOK
Kertész Családi Pincészet, Etyek - Pinot Gris 2011
Sajtválogatás
Zsirai Pincészet - Tokaji Sárgamuskotály Holdvölgy 2012
Sajtválogatás
SONKÁK
Balassa Nyulászó Furmint (Tokaj-hegyalja) 2012
Pármai sonka sárgadinnye- és tökmagkrémmel, frissen sült hajdinás kenyérrel
Bock cuvée 2008
Jamón Iberico de Bellota (ibériai sonka)
Frittmann Cserszegi Fűszeres 2012
Prosciutto di San Daniele (olasz sonka)
Mészáros Pince Szekszárdi Kadarka 2011
Jambon de Bayonne (francia sonka)
Szőke Mátyás Paskomi barrique Chardonnay 2010
Scharzwälder Schinken (német Fekete-erdei sonka)
Szőke Mátyás Paskomi barrique Chardonnay 2010
Serrano sonka (spanyol sonka)
Tornai Pincészet (Somló) Apátsági Furmint 2009
Prosciutto Di Parma (olasz sonka)
Tornai Pincészet (Somló) Apátsági Furmint 2009
Jambon di Savoie (francia sonka)
KOLBÁSZOK, SZALÁMIK
Villa Tolnay, Badacsony - Pinot Noir 2008
Tornyos Balázs: A mi kolbászunk-tál
BORKAVIÁR
Málnás bonbon Carla borkaviárral
CSOKOLÁDÉK
Borbély Pincészet, Badacsony - Késői szüretelésű Olasz rizling 2011
Harrer Csokoládéműhely - Big Shot Caramel
Demeter Zoltán Birtokbor 2009
Rózsavölgyi Csokoládéműhely Earl Grey bonbon
Demeter Zoltán Tokaji Birtokbor (édes) 2009
Rózsavölgyi Csokoládéműhely Passió-barack bonbon
Dula Pincészet Egri Menoir 2006
"A fekete Párducok" - Szarvasgombás kézműves csokoládébonbonok
Fekete Borpince, Szekszárd - Mókamester Cuvée 2008 (Cabernet Sauvignon, Syrah)
KakasBonbon Tengeri sós karamell krémmel töltött étcsokoládé bonbon
Fekete Borpince, Szekszárd - Patikárius Cuvée 2006
KakasBonbon Keleti fűszeres krémmel töltött étcsokoládé bonbon
Fekete Borpince, Szekszárd - Tramini-Cserszegi Fűszeres Cuvée (félédes) 2008
KakasBonbon Citrusos-sárgadinnyés krémmel töltött étcsokoládé bonbon
Fekete Borpince, Szekszárd - Cabernet Sauvignon törkölypálinka 2011
KakasBonbon Pálinkás csavar - Cabernet Sauvignon törkölypálinkával és aranymazsolával töltött étcsokoládé bonbon
Geografico Le Mire Rosso 2009
Rózsavölgyi Csokoládéműhely Porcelana truffle
Heumann Lagona 2011
Fabric Csokoládé - Arriba tejcsokoládé aszalt meggyel és mákkal
Heumann Merlot 2007
Rózsavölgyi Csokoládéműhely Carenero tábla
Kovács Nimród Winery Rhapsody 2006
Rózsavölgyi Csokoládéműhely Trincheras tábla
Monarchia Bazilika 2005
Rózsavölgyi Csokoládéműhely Porcelana tábla
Monarchia Selection Irsai Olivér 2009
Rózsavölgyi Csokoládéműhely Kínai Zöld tea bonbon
Pastor Pince, Szekszárd - Cabernet Sauvignon 2011
Szántó Tibor - Vörösáfonyás, konfitált meggyes Afrikai étcsokoládé
Ruppert Ákos, Villány - Cabernet Franc 2011
Fabric Csokoládé - Santo Domingo étcsokoládé kardamommal és datolyával
Starry Night Lodi Zinfandel 2006
Rózsavölgyi Csokoládéműhely Szilvapálinka bonbon
CSOKOLÁDÉK
Borbély Pincészet, Badacsony - Késői szüretelésű Olasz rizling 2011
Harrer Csokoládéműhely - Big Shot Caramel
Demeter Zoltán Birtokbor 2009
Rózsavölgyi Csokoládéműhely Earl Grey bonbon
Demeter Zoltán Tokaji Birtokbor (édes) 2009
Rózsavölgyi Csokoládéműhely Passió-barack bonbon
Dula Pincészet Egri Menoir 2006
"A fekete Párducok" - Szarvasgombás kézműves csokoládébonbonok
Fekete Borpince, Szekszárd - Mókamester Cuvée 2008 (Cabernet Sauvignon, Syrah)
KakasBonbon Tengeri sós karamell krémmel töltött étcsokoládé bonbon
Fekete Borpince, Szekszárd - Patikárius Cuvée 2006
KakasBonbon Keleti fűszeres krémmel töltött étcsokoládé bonbon
Fekete Borpince, Szekszárd - Tramini-Cserszegi Fűszeres Cuvée (félédes) 2008
KakasBonbon Citrusos-sárgadinnyés krémmel töltött étcsokoládé bonbon
Fekete Borpince, Szekszárd - Cabernet Sauvignon törkölypálinka 2011
KakasBonbon Pálinkás csavar - Cabernet Sauvignon törkölypálinkával és aranymazsolával töltött étcsokoládé bonbon
Geografico Le Mire Rosso 2009
Rózsavölgyi Csokoládéműhely Porcelana truffle
Heumann Lagona 2011
Fabric Csokoládé - Arriba tejcsokoládé aszalt meggyel és mákkal
Heumann Merlot 2007
Rózsavölgyi Csokoládéműhely Carenero tábla
Kovács Nimród Winery Rhapsody 2006
Rózsavölgyi Csokoládéműhely Trincheras tábla
Monarchia Bazilika 2005
Rózsavölgyi Csokoládéműhely Porcelana tábla
Rózsavölgyi Csokoládéműhely Kínai Zöld tea bonbon
Pastor Pince, Szekszárd - Cabernet Sauvignon 2011
Szántó Tibor - Vörösáfonyás, konfitált meggyes Afrikai étcsokoládé
Ruppert Ákos, Villány - Cabernet Franc 2011
Fabric Csokoládé - Santo Domingo étcsokoládé kardamommal és datolyával
Starry Night Lodi Zinfandel 2006
Rózsavölgyi Csokoládéműhely Szilvapálinka bonbon
KÁVÉK
Fekete Borpince, Szekszárd - Bikavér
Tóth Sándor - A Kávé Háza: Bikavérhez hangolt kávé (Santos NY2, Etióp Yirga, El Salvador Bourbon, Ruanda Nkanka Kinyaga keveréke)
OLÍVAOLAJOK
Fekete Borpince, Szekszárd - Bikavér
Tóth Sándor - A Kávé Háza: Bikavérhez hangolt kávé (Santos NY2, Etióp Yirga, El Salvador Bourbon, Ruanda Nkanka Kinyaga keveréke)
OLÍVAOLAJOK
Cortijo Garay Hojiblanca spanyol olívaolaj
EGYÉB BOR- ÉTEL PÁROSÍTÁSRÓL
SZÓLÓ ÍRÁSAIM
Szent Jakab kagylókrém karamellizált tökmaggal, cognas-os, zöldborsos, paradicsomos-bazsalikomos, Dijoni, és feketeribizlis mustár, rózsalekvár és egyéb francia finomságok - Franciákkal korzóztam a Borkollégiumban
Grill ételek borajánlója - Mit is igyak hozzád, parázsló szerelem?
Játék Ágival, egy férfias töklevessel és egy Szentesi Nadapi Rajnai Rizlinggel
EGYÉB BOR- ÉTEL PÁROSÍTÁSRÓL
SZÓLÓ ÍRÁSAIM
Szent Jakab kagylókrém karamellizált tökmaggal, cognas-os, zöldborsos, paradicsomos-bazsalikomos, Dijoni, és feketeribizlis mustár, rózsalekvár és egyéb francia finomságok - Franciákkal korzóztam a Borkollégiumban
Grill ételek borajánlója - Mit is igyak hozzád, parázsló szerelem?
Játék Ágival, egy férfias töklevessel és egy Szentesi Nadapi Rajnai Rizlinggel
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése