2019. március 30., szombat

Boristavaszodik Sárváron, avagy II. sétáló borkóstoló április 6-án

A közelmúltban egy sajtótájékoztató keretében is hírt adtunk róla, de természetesen innen sem maradhat ki, hogy idén is megszervezzük a régió és Vas megye talán legszínesebb grandiózus borkóstolóját, a BORISTAVASZ 2019 - II. sétáló borkóstolót Sárváron. 2019. április 6-án 25 pincészet 100 bora ismerhető meg, de pezsgőt/champagne-t is kortyolgathatunk, sőt, idén már pálinka-, sör-, valamint olíva- és némi delikátkóstolóval is kiegészül a kínálat.

25 pincészet 100 bora ismerhető meg a sétálókóstolón

A kóstoló különlegessége, hogy először képviselteti majd magát egy helyen, egy időben valamennyi Vas megye területére eső termőterület, amely 3 borvidékhez köthető. Az esemény sokszínű lehetőség a kóstolásra, hiszen egy belépőjegy megváltásával korlátlanul végigkóstolható valamennyi tétel, méghozzá a résztvevő borászok, kiállítók szakmai jelenlétével.


Dénes Tibor (Dénes Hegybirtok, Nagy-Somlói borvidék / Ság-hegy) is itt lesz a Boristavaszon

A sajtótájékoztatón vendégünk volt a Boristavasz egyik résztvevője, Dénes Tibor (Dénes Hegybirtok, Nagy-Somlói borvidék / Ság-hegy) is, aki megosztott velünk néhány, a Nagy-Somlói borvidékhez köthető hírt is. A legfontosabb talán közülük, hogy új kezdeményezés vette kezdetét a borvidéken, történetesen egy talán Európában is egyedülálló történet, vagyis hogy a teljes borvidék 100%-ban bioművelésre áll át. Kezdetét is vette az a 4 éves átképzési, felkészülési időszak, amely során tréningeken, belföldi és külföldi tanulmányutakon vesznek majd részt a borászok. Aki többet szeretne tudni a fejleményekről, bátran kérdezze Tibit a Boristavaszon!


Bor a pohárban, Vas megyei gasztrotérkép készülőben

A sajtótájékoztatónak még egy fontos, régiónkat érintő híre is volt, amelyet Dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Turizmus Szövetség elnöke tett közzé. Az országos "trendre" rácsatlakozva a Szövetség saját forrásból elkészíti ugyanis Vas megye gasztrotérképét, amelynek célja természetesen nem más, mint Vas megye gasztronómiai értékeinek megjelenítése, összefoglalása és bemutatása. A térképen - egy objektív "minősítést" követően - nem csak vendéglátóhelyek, éttermek kaphatnak helyet, hanem Vas megyei borászatok is. Mivel a hozzánk látogató turistáknak egyfajta iránytűként szeretnék a kezükbe adni ezt a kiadványt - ami egyébként online verzióban is elérhető lesz - az idei, nyári szezonra már nagy valószínűséggel kézzel foghatóvá is válik. 

A sárvári Neo Étterem és Kávézó három szintjén kóstolhatnak a Boristavasz vendégei

Ami pedig a Boristavaszt illeti: tavaly tavasszal egy régóta tervezett eseményt valósítottunk meg, történetesen a megye első ekkora volumenű és választékú beltéri boros sétálókóstolóját szervezte meg Sárváron a Borista kóstolóműhely és delikát, valamint a helyszínt biztosító Neo Étterem és Kávézó

A Vas megyei boroktól kezdve Tokajon át egészen Franciaországig kóstolhatunk majd

A 2018-ban indult kezdeményezésünk idén folytatódik, így 2019. április 6-án, szombaton 18:00 órától 24:00 óráig egy sétálókóstoló keretében a sárvári Neo Étterem és Kávézó három szintjén ismerhető meg 25 pincészet 100 bora, de pezsgőt/champagne-t is kortyolgathatunk, sőt, idén már pálinka-, sör-, valamint olíva- és némi delikátkóstolóval is kiegészül a kínálat. A sétálókóstolón tehát a Vas megyei boroktól kezdve Balatonon, Zalán, Ászár-Neszmélyen, Pannonhalmán, Szekszárdon, Egeren át Tokajig, és onnan egészen Franciaországig kóstolhatunk majd.

A Balaton, Zala, Ászár-Neszmély, Pannonhalma, Szekszárd és Eger sem maradhat ki! 

Az idei kóstoló különlegessége, hogy először képviselteti majd magát egy helyen, egy időben valamennyi Vas megye területére eső termőterület, amely 3 borvidékhez köthető. Így Bérbaltavár (Zalai borvidék), Kőszeg, Cák, Bozsok, Gyöngyösfalu, Csepreg, Vaskeresztes (Soproni borvidék) és Ság-hegy, Kis-Somlyó (Nagy-Somlói borvidék) borai együtt kóstolhatók majd a jelen lévő borászokkal. A hazai kínálat mellett természetesen poharakba kerülnek külföldi borok, valamint akár a tradicionális francia pezsgő, a champagne is, de a kóstolható tételek között szerepel a pálinka, a sör, valamint olíva- és delikát finomság is.

A Boristavasz a szakmáról szól, de nem csupán a szakmának

Az esemény a szakmáról szól, de egyáltalán nem csupán a szakmának, hiszen a Borista kóstolóműhely és delikát célja, hogy a jelen lévő borászok, kiállítók szakmai oldalról a nagyközönségnek is bemutassák a résztvevő borászok, termelők, összefogások és közösségek borait, pezsgőit, pálinkáit, vagy éppen söreit. Az esemény sokszínű lehetőség tehát a kóstolásra, hiszen egy belépőjegy megváltásával korlátlanul végigkóstolható valamennyi tétel, méghozzá a résztvevő borászok, kiállítók szakmai jelenlétével.

A résztvevő pincészetek, kiállítók teljes listája:

- 1Csepp Pálinka / Soproni borvidék, Hegykő
- 7ed7 Pincészet / Soproni borvidék, Gyöngyösfalu
- Babarczi Szőlőbirtok / Pannonhalmi borvidék, Győrújbarát
- Bor és Más / Champagne, pezsgők, külföldi borok
- Borista Kóstolóműhely és delikát / Olíva, delikát
- Bősze Pincészet / Ászár-Neszmélyi borvidék, Ászár
- Büttner Borászat / Badacsonyi borvidék, Tóti-hegy
- Cseri Pincészet / Pannonhalmi borvidék, Nyúl
- Dénes Hegybirtok / Somlói borvidék, Ság-hegy
- Dóka Éva Pincészete / Zalai borvidék, Zalaszentgrót
- Garger Pince / Soproni borvidék, Vaskeresztes
- Gróf Degenfeld Borászat / Tokaj-hegyaljai borvidék, Tarcal
- Herold Pince / Pannonhalmi borvidék, Pannonhalma
- Holdvölgy Birtok / Tokaj-hegyaljai borvidék, Mád
- Jagodics Pince / Soproni borvidék, Kőszeg
- Kristinus Borbirtok / Balatonboglári borvidék, Kéthely
- Kőszegi Sör / Soproni borvidék, Kőszeg
- Malomporta Pincészet / Soproni borvidék, Bozsok
- Mándli Borház / Soproni borvidék, Cák és Zalai borvidék, Bérbaltavár
- N3 Borműhely / Ászár-Neszmélyi borvidék, Neszmély
- Pannonhalmi Apátsági Pincészet / Pannonhalmi borvidék, Pannonhalma
- Pántlika Pincészet / Balatonfüred-Csopaki borvidék, Dörgicse
- Petrény Pincészet / Egri borvidék, Verpelét
- Pósta Borház / Szekszárdi borvidék, Szekszárd
- Sabar Borház / Badacsonyi borvidék, Káptalantóti
- Vida Borbirtok / Szekszárdi borvidék, Szekszárd
- Zelna Borászat / Balatonfüred-Csopaki borvidék, BalatonfüredIDŐPONT – HELYSZÍN:
2019. április 6., szombat 18:00-24:00 óráig (kapunyitás 17:55)

ÁR - INFORMÁCIÓ:
Ár - BORISTAVASZ 2019 elővétel*: 6.000 Ft/fő* - 2019. április 5-ig.
Ár - BORISTAVASZ 2019 helyszín**: 7.000 Ft/fő** - 2019. április 6-án, a rendezvény napján.

Az ár tartalmazza a borok korlátlan kóstolását, és az eseményen kóstolóra beváltható kuponokat, de nem foglalja magában az esetleges más jellegű termékek fogyasztását, bizonyos esetekben esetleges kóstolását.

* / **: A rendezvényre korlátozott számban vásárolhatók belépők.
**: Amennyiben elővételben elfogynak a jegyek, úgy a rendezvény napján nincs lehetőség belépőjegy vásárlására.

JEGYELŐVÉTEL - 2019. április 5-ig, az alábbi helyszíneken:
- Telefon: +36 30 98 26 26 5
- Lehetőség van előzetes egyeztetés és regisztráció után átutalásos fizetésre is, így a helyszínen átvehető a jegy. (Átutalásos fizetés esetén regisztráció és további információk a boristaposta@gmail.com e-mail címen, vagy a +36 95 311 555 telefonszámon)
- Neo Étterem és Kávézó, Sárvár, Sylvester J. u. 11., Posta tér
- Telefon: +36 95 311 555

INFO / látogatói és szakmai információ - regisztráció: Wawrzsák László - 30/98-26-26-5 / Borista kóstolóműhely és delikát - tulajdonos / Email: boristaposta@gmail.com / @boristasarvar

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...