2013. december 5., csütörtök

Útra kelnek a parafa kreációk

Végigkövettük a Zsirai Pincészet „Keltsd életre a parafadugót!” pályázatát a kezdetektől, nemrég mini interjúsorozatot készítettünk a TOP 9 alkotókkal (a top tízből egy versenyző visszalépett), most pedig arról számolunk be, hogy sajtótájékoztatóval egybekötött díjátadó ünnepségen kihirdették a nyertest.


A nyertesek: Hetes Réka és Bacchus hordója
Izgalmas verseny volt, egytől egyig különleges, egyedi remekművekkel. A pincészet és két együttműködő partneréből (Tokaji Borbarátnők Társasága és Az Ihatóbb Magyarországért) álló Zsűrinek azonban döntenie kellett. A legjobbnak Hetes Réka „Bacchus hordója” munkáját tartották, aki megnyerte a 100 ezer Ft-os fődíjat és egy 6 fő részére szóló borkóstolót a pincészetnél. A Tokaji Borbarátnők Társasága által felajánlott különdíjat pedig Nyáry Erika a SzőlőZsir-ai kitalálója kapta.

A pályázat ugyan lezárult, de a legjobb parafa alkotások útra kelnek. A műveket az elkövetkező másfél hétben a pincészet kereskedelmi partnereinek üzletében állítják ki (lásd: facebook.com/zsiraipinceszet), így aki kíváncsi, akár közelről is megcsodálhatja őket egy pohár borral a kezében.

A különdíjat elnyert pályamű: SzőlőZsir-ai

A különdíj Nyáry Erikáé és a SzőlőZsir-aié

A kiállítás ideje alatt, december 5-15. között, licitálni lehet 8 db remekműre a Licitaljunk.hu oldalon, a győztes művet pedig a pályázat kiírója tartja meg és állítja ki mádi pincészetének borházában. Az árverezésből befolyt összeget a Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet „Fajtagyűjtemény létesítése” projektjének ajánlják fel, amelynek keretében őshonos szőlőfajták megmentésén, gyűjteménybe rendezésén dolgoznak.


Az alkotóknak juttatott közel 30 000 db parafadugót a Procork Kft., a HP-Cork Kft., a Hungarokork-Amorim Zrt., és a Naturo-Kork Kft. ajánlotta fel.


Ezúton gratulálunk mi is a nyertes Hetes Rékának, illetve a különdíjban részesülő Nyáry Erikának!

Hetes Rékával készült interjúnk itt, Nyáry Erikával készült interjúnk pedig itt olvasható.

A sajtótájékoztatóval egybekötött díjátadó ünnepség további képei a facebookon


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...