2015. április 15., szerda

Egy kis (le)töltögetni való - Csopakon és a Somlón jártunk

Most, hogy egy 60%-os napfogyatkozással indítva "hivatalosan" is kezdetét vette végre a tavasz, örömmel adunk hírt arról, hogy megjelent a Bor és Párlat ingyenes digitális borturisztikai és gasztronómiai magazin tavaszi száma, amelyben mi is benne vagyunk! Pontosabban mi, és az élményeink. Februárban ugyanis alig jöttünk le az egyik hegyről, már mentünk is fel a másikra, és hogy ott mit láttunk, tapasztaltunk, kóstoltunk, éreztünk, az a letölthető magazin hasábjain olvasható/nézegethető részletesen.

Február elején Csopakon jártunk, az immár harmadik alkalommal megrendezett Olaszrizling szerintünk eseményen, ahol kaphattunk egy kis ízelítőt a Balatonra merengős, teraszon rizlingezős tavaszból, de olyan híreket is hozhattunk magunkkal, amelyek az Olaszrizling, illetve a rendezvény jövőjével kapcsolatosak. 

Idén már határainkon túlról, Szlovákiából is érkeztek borászok - így például a kürti Strekov 1075 és a Kasnyik Pincészet - de megismertük a kis csopaki "Melrose Place-t", vagyis a csopaki birtokszomszédokból álló egy hektár körüli borászokat is (Koralevics Pince, Fekete Pincészet), és a területre nézve legkisebb "Kódexes" gazdát is, Tóth Gyula bácsit.

Belekóstoltunk a Szent Donát Birtok önálló arculatot kapott, Márga Bisztró névre hallgató éttermébe is, ahol a korábban a MÁK Bistro üzletvezetőjeként ismert Deli János a házigazda, majd Balatonfüreden zártunk after partyval Dobai Andrisnál, a Kredenc Borbisztróban. 

Minderről részletes beszámolónkban olvashattok Olaszrizling Csopakon innen és túl címmel,
csopaki képgalériánk pedig itt nézegethető.
Fotók: Wawrzsák László

Aztán alig aludtunk párat, máris a Somlóra utaztunk, ahol öt birtokra látogattunk el, úgymint Somló Spirit Pálinkaház, Tornai Pincészet, Várkapitány Pincészet, Bogdán Birtok, és Kreinbacher Pincészet.

Tettük mindezt abból az apropóból, hogy bemutatkozott a 2014-ben létrejött Somlóért Nonprofit Kft., illetve bemutatták a bölcs hegyóriással kapcsolatos jövőbeli terveket, ugyanis most már nemcsak a pincék mélyén érlelődő vulkanikus-minerális somlai borok biztatják mozdulásra a hegyet, hanem Somló új fejezetei, a zamatos pálinkák, és a kiemelkedő minőségű pezsgők is.


Somlói élményeinkről, tapasztalatainkról részletes beszámolónkban olvashattok 
somlói képgalériánk pedig itt nézegethető

     

Jó olvasgatást/nézelődést, és nagyon szép tavaszi napokat kívánunk a Bor és Párlat 2015 Tavaszi számához!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...