2013. február 21., csütörtök

Ahol a kávé más értelmet nyer – KávéBár Bazár a Corinthia Hotelben

Félreértés ne essék, ez továbbra is egy borblog. Viszont mivel egyrészt imádom a kávét, másrészt nemrégiben – egy borkóstoló keretében - volt szerencsém kóstolni Tóth Sándor, a szekszárdi „A Kávé Háza” tulajdonos-baristájának kimondottan Bikavér borhoz hangolt kávéját, kicsit más szemmel nézem a zamatos, gőzölgő csodát. Az igazi szerelem persze továbbra is a bor, de a kávé zamatai, aromái legalább annyira varázslatosak és összetettek, mint egy szép felépítésű boré. Ráadásul, ahogy a bor, úgy a kávé kultúrája is rendkívül izgalmas és különleges, a kávé útját pedig az ültetvényektől a kávéscsészénkig legalább olyan szakértelem és odafigyelés övezi, akár a szőlőt, vagy a bort.

      
Mivel hétvégére mindenféle havas, esős, borús időt jósolnak, legjobb döntés kézen fogni a kedvest, és ellátogatni a zamatos kávék, a buján melegítő párlatok, és a jókedvre derítő koktélok világába. Február 23-24-én az ötcsillagos Hotel Corinthia ad otthont a KávéBár Bazár rendezvénynek, ahol világhíres kávék, italkülönlegességek, vezetett kóstolások, gasztro-lounge, kiállítók, workshopok, bemutatók várják a látogatókat, ráadásul a baristákért az Országos Barista Bajnokságon, a bármixerekért pedig a Magyar Koktél- és Flair Bajnokságon izgulhatunk majd, amelyet szintén a KávéBár Bazár keretein belül rendeznek meg.
 
Néhány korty a nagyon zamatosnak és izgalmasnak ígérkező rendezvényből: különleges, kóstolóval egybekötött bemutatót tart a török kávékészítés világbajnoka, Kis Zoltán, és nem kevésbé lesz egyedi Orosz Ákos Coffee in Good Spirits világbajnok alkoholos-pálinkás kávéitala, melyet szintén kóstolhat a közönség. A szombati napot az extrém Gerilla Art Show zárja, ahol a kávét, biztos, hogy nem csészében szervírozzák… A február 24-i Magyar Koktél- és Flair Bajnokságon több, mint ötven bármixer versenyez majd látványos show keretében, de érkezik Franciaországból Christian Ferrand cognacmester is, aki majd a legexkluzívabb, leghíresebb szőlőbor párlatok világában segít eligazodni. 


A vezetett párlatkóstolókon rumokkal, whiskykkel, ginekkel, vodkákkal ismerkedhetünk, de a kávék és párlatok mellé finom falatok is tartoznak majd: a spanyol sonkától a kézműves macaronokig rengeteg ínyencséggel találkozhatunk. Molnár Attila magyar barista bajnok a Brew bar világába kalauzol majd minket, vagyis kávékészítés másképp, otthon is! László Péter a pörkölés tudományáról, Lukács Roland az újvilág rumkülönlegességeiről tart majd előadást, míg Tóth Sándorral világhíres kávék ízpróbáján, Bálint Nikolettel csúcsminőségű vodkák kóstolóján vehetünk részt.

A belépődíj – mely mindössze két koktél árának megfelelő összeg – magában foglalja a standoknál történő kávék és számos alkoholos termék díjtalan kóstolását, és a vezetett kóstolókon való részvételt. Mivel a kávéktól garantáltan éberek leszünk, a párlatoktól és koktéloktól pedig táncolhatnékunk lesz, érdemes megjegyezni, hogy február 23-án zajlik majd a rendezvény Carnival@Buddha-Bar partyja is a Buddha-Bar Lounge-ban, a két napos kávézás után pedig after partyra indulhatunk: február 25-én, hétfőn KávéBár-BAARPULT party a MIX Clubban, ide a KávéBár-karszalaggal rendelkezők ingyenesen, előzetes regisztráció nélkül mehetnek.


Kiállítók:
  
- KÁVÉ -


 Aeropress
Caffé Carraro
Café Diemme
Cellini Caffé MONIN
Costadoro Caffé
Café Rose
Has Bean Coffee
Illy
KSW
Lucky Cup
My Little Melbourne Café
Pasco Caffé
Pellini
Spazio Caffé Manuel

 
 
- BÁR -

 
MONIN Frappé Bar
NU Bor és Bisztronómia
Royal Cognac Lounge
DLB-Legendaro
Liqiud Gold
Frizzante
The Gin Shop
Matheus Pálinkabár
Stolichnaya Vodkabár
Perhács pálinkapult
Servus pálinkapult


- GASZTRO  -


 
CSM Magyarország desszertsarok
Delizia Gourmet&More delicat bar
Gustonette-Plusfood chicken snack bar
Kézműves Desszert Manufaktúra
Top Csoki
Foodbox tésztabár
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...