2013. szeptember 30., hétfő

"Keltsd életre a parafadugót!”, azaz alkotások több mint 15 000 db borosdugóból

Akik figyelemmel kísérik a Borgőz életét, tudják, hogy a borok és a gasztronómia iránti vonzódásunk gyakran túlnyújtózik a poháron és a tányéron, és egybekel a művészetekhez, kreatív ötletekhez, valamint a kultúrához való vonzódással is. Most sincs ez másként, így ezúttal a borosdugók környékén kalandozunk a Zsirai Pincészet pályázatával, méghozzá azzal a céllal, hogy felébredjen az alkotói kedv, no meg a parafadugók is.



Tehát álmodd meg, készíts tervet, küldd be, és ha a közönség a te munkádat tartja a legérdekesebbnek, akkor több ezer parafadugót kapsz, hogy életre keltsd ötleted! De ha nem érzed magadban az alkotóerőt, akkor se csüggedj, mert ezúttal a borkedvelők is szerepet kapnak a pályázatban.

A Zsirai Pincészet "Keltsd életre a parafadugót!" címmel hirdette meg pályázatát, amelyben két együttműködő partnere a Tokaji Borbarátnők Társasága és Az Ihatóbb Magyarországért Egyesület, médiapartnere pedig a Borgőz borblog. A pályázóknak borosdugók felhasználásával készült borhoz, borászathoz kapcsolódó alkotások terveit kell beküldeniük 2013. október 25-ig. A Zsűri által kiválasztott legötletesebb 10 pályaműre pedig a pincészet Facebook oldalán lehet majd szavazni.

A három legkiemelkedőbb, legtöbb szavazatot kapott mű tervezője kap lehetőséget arra, hogy több ezer parafadugó felhasználásával megalkossa a remekművét. A pincészet a pályaművekhez szükséges több mint 15 000 db borosdugót szponzorainak - a Procork Kft., a HP-Cork Kft. és a Hungarokork-Amorim Zrt. Kft. - köszönhetően biztosítja az alkotóknak.

Az elkészült alkotásokat a díjátadón mutatják be, ahol a Zsűri kihirdeti a győztest, aki 100 ezer Ft-ot és egy 6 főre szóló borkóstolót nyer. A parafa kreációkat a pincészet elárverezi, és a befolyt összeget a Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet számára ajánlja fel.

Azok, akik nem pályáznak, de szívesen hozzájárulnának a pályaművek elkészítéséhez, borosdugó beküldésével részt vehetnek a játékban, ahol természetesen a Facebook-on szavazókat is jutalmazzák. A szerencsések díja pedig 2 fő részére szóló borkóstolóval egybekötött hétvége a pincészet mádi vendégházában. 

Az ország három jelentős borvidékén (Tokaj, Somló, Villány), közel 17 hektáron gazdálkodó pincészetről és a pályázatról bővebben a www.zsiraipinceszet.hu oldalon lehet olvasni. Aki pedig nemcsak olvasni szeretne a Zsirai borokról, hanem kóstolni is, azoknak ajánljuk az alábbi üzleteket:

VinoWonka Csokoládé és Borbár - Budapest
Kadarka Borbár - Budapest
Margitutcakilenc - Budapest
Tokaji Aszú shop - Budapest
Eozin Kávézó - Pécs
Somlói Borok Boltja - Somló


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...