2012. november 20., kedd

Gasztronómiai utazás van – Ízek és borok nyereményjáték van!

Az Ízek és Borok kiállításon jó emberekkel, szép borokkal, és finom ételekkel találkozhatunk. Örömmel leszek idén is a rendezvény házigazdája” – mondta Gianni Annoni, mi pedig azt szeretnénk, ha ebből a sok jóból a Borgőz olvasói se maradnának ki, ezért az Ízek és Borok kiállításra szóló 2 db páros belépőt, és 1 db két palackból álló borösszeállítást sorsolunk ki. Érdemes tehát az alábbi összefoglalót elolvasni, melyből kiderül, mi minden várja az érdeklődőket a Hungexpo Budapesti Vásárközpontjában, november 23. és 25. között. Természetesen nyereményjátékunk kérdése a poszt végén, helyes megfejtése pedig a szövegben található, nem is annyira elrejtve.


A gasztronómia és a borok rajongóinak igazi kényeztetésben lesz részük, hiszen a hazai és a nemzetközi konyha, a híres magyar borok és mindezek felszolgálói, valamint éttermek és pincészetek mutatkoznak majd be, és kínálják ételeiket, italaikat. A kiállításon a legnagyobb figyelmet Székelyföld, vagyis Sepsiszentgyörgy és Hargita megye kulináris, turisztikai és kulturális értékei kapják majd, mivel ebben az évben ezeknek a tájaknak a képviselői lesznek a kiemelt vendégek. Szombaton nagyszabású főzőverseny zajlik majd, ahol meglepetés alapanyagokból kell rögtönzött fogásokat készíteni. A „Sztárok, szakácsok, ízek” párosainak közönség-kedvencei: Rákóczi Ferenc (aki után soha nem úszik a konyha), Gombos Edina (aki a kubai konyha elkötelezett híve), és Váczi Gergő (aki nem a fakanál ördöge, de szerinte ez nem számít). A párosok séf tagjai: Barka Áron (ARAZ étterem, Zara Hotel), Hajdú Zoltán (Ken Carpathia), Lakatos Tímea (Hotel Astoria – ex-Costes), és Moórné Somogyi Veronika (Kakas Étterem). De lesz még ezen kívül Macaron sütés, olasz főzőbemutató, olívaolaj kóstoló, és még rengeteg finomság.           

A fesztiválhangulatú rendezvényen a látogatók megismerkedhetnek a magyar pincészetek boraival is. A kiállított borokból nemcsak kóstolhatunk, de nagyobb tételben vásárolhatunk is. Állítólag ahhoz pedig, hogy értékeljük a jót, ismernünk kell a rosszat is, így a kiállításon a hibás, beteg borokat is megismerhetjük, vakteszt és illatminták segítségével. Bock Bisztró, Wang Mester Kínai Konyhája, Mészáros Pincészet, Eszterbauer Pincészet, Polgár Pince – csak néhány név a kiállítók közül, akik napjaink gasztronómiájának és borkészítésének mesterei. Újdonság, hogy okostelefon alkalmazással 200 bort és 50 ételt ismerhetünk meg részletesebben, és az applikáció segítségével bárki kedve és ízlése szerint párosíthatja a borokat és az ízeket. A programban Fabók Mihály, örökös magyar sommelier bajnoknak, és Regős Péter, az XO Bistro séfjének tanácsai segítenek majd a választásban. Természetesen az alkalmazásban megismert ételeket és borokat a kiállításon meg is kóstolhatjuk.  



A fesztiválhangulathoz az esti koncertek is hozzájárulnak majd. Pénteken 20 órától személyes nagy kedvencem, a Kerekes Band lép színpadra, szombat délután a Vivat Bacchus bordalaira vidámkodhatunk, majd a világzenéé lesz a főszerep, 20 órától a Balkán Fanatik zenéjére táncolhatunk, vasárnap pedig a gyerekek, és a gyerekekkel érkező szülők legnagyobb örömére az Alma együttes játszik majd. Csak egy kattintás, és máris tájékozódhatunk a részletes programokkal kapcsolatban.  

Újdonság még, hogy az Ízek és Borok kiállításhoz kapcsolódik a Télköszöntő Vigasság is, amely magába foglalja a Hó-Show, valamint a Spa&Wellness kiállítások kínálatát is, olyan új elemeket hozzátéve, melyek már a karácsonyi készülődéshez adnak ajándékötleteket, igényes „míves” portékák választékával. A két kiállítás egy belépőjeggyel látogatható.


Figyelem! Az alábbi játék lezárult! 
A nyertesek névsora a Borgőz facebook oldalán olvasható. 


És akkor jöjjön a játék!
Két olvasónk nyerhet 1-1 db páros belépőt az Ízek és Borok kiállításra, egy olvasónk pedig 1 db két palackból álló borösszeállítást!

Ha játszani szeretnél, nincs más dolgod, mint a Borgőz facebook oldalán lévő játékfelhívás alá kommentben beírni az alábbi kérdésre adott helyes választ:

Ki lesz a „Sztárok, szakácsok, ízek” főzőverseny három közönség-kedvenc résztvevője?

A nyereményeket a helyes megfejtést kommentelők között sorsoljuk ki!

   

Kóstolás a kiállító pincészetekből:
Kiss István Pincészete
Füleky Pince
Günzer Tamás Pincészete
Bock Pince
Polgár Pince
Demeter Pincészet
Eszterbauer János
Mészáros Borház
Tornai Pince
Kővirág borok
Borbély Pincészet
Lajvér Pince
Galambos Pincészet

Ízelítő a kiállító éttermekből:
Bock Bisztró
Arany Kaviár
Pomo D’oro
Gerbeaud
Wang Mester Kínai Konyhája
Gyradiko Görög Taverna

Egyéb információk: http://izekesborok.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...