2013. május 15., szerda

Borgőz a konyhában - A Régimozi Étteremben "próbafőztünk"

Kedden két fantasztikus szakáccsal, Dianiska Dániel konyhafőnökkel, és Szabó István étteremvezetővel együtt „próbafőztünk” a nagykanizsai Régimozi Étteremben. Mi is készülünk ugyanis a május 24-i, versenyételek témában rendezendő gasztronómiai estre. 


Összekóstoltuk valamennyi fogást a borokkal, összedugtuk a fejünket, tanakodtunk egy sort, különböző borokat bontogattunk és kóstoltunk, majd közösen kidolgoztunk néhány apróbb részletet, amelyek még izgalmasabbá teszik majd a menüsort. Ami biztos, a legvidámabb konyhában tehettük mindezt, két, kifogyhatatlan ötletekkel teli, nyitott, lelkes és vidám „konyhaördöggel”. 

Egy olyan gourmet vacsora elé nézünk, amely új ismeretek és egyben örömök szerzésére is alkalmas lesz. Az elmúlt években az étterem és lelkes szakács csapata több versenyen megmérettetett. Az ott minősített ételek közül válogattuk össze a vacsora ételsorát. És mi kell még a finom étkekhez? Természetesen velük harmonizáló, finom borok! Meg persze az étel, bor, és a hangulat harmóniája, amely ezen az estén - a próbafőzés tapasztalatai alapján is - garantált lesz!

Az étel- és borsor:


Paradicsomos zöldkagylóragu, friss bazsalikommal
Vylyan Kszí 2012 

Kacsamájpástétom almazselével ropogós házi kenyérrel
Dobogó Tokaji Furmint, Dobogó Pincészet 2011

Parajkrémleves paprikás kecskesajt-galuska betéttel

Füstölt vajhal rák-raviolival, citromos borhabbal
Szeremley Rizling 2010

Éji marhapofa kerti zöldségekkel és vargányás dödölle tallérokkal
Vylyan Kecske 2008

Epres tiramisu tortácska & fehér kávéhabos "elefántkönnycsepp" duettje
Borbély Családi Pincészet Késői szüretelésű Zeusz 2011 

 

2 megjegyzés:

  1. Kedves Zita! Pénteken együtt voltunk a Régimozi Étterem gourmet vacsoráján, ahol Te személyesen ajánlottad a borokat az egyes fogásokhoz. Ehhez valamint a blogodhoz gratulálok! Egy (nem szakértő) másik blogger: algamonx.blogspot.com

    VálaszTörlés
  2. Kedves Algamon! Köszönjük a kedves szavakat, és a frappáns kis beszámolót is élvezettel olvastuk: http://algamonx.blogspot.hu/2013/05/gourmet-vacsora-regimozi-etteremben.html. Örülök, hogy tetszettek az étel-borpárosítások, bízom benne, hogy hamarosan újra találkozunk Nagykanizsán, ahol újabb ízélményekkel lephetjük meg az ottani kedves és figyelmes nagyérdeműt. :) Mi mindenesetre biztosan bekukkantunk még abba a kicsinek látszó, de annál "nagyobb" konyhába! :) Üdvözlettel: Zita

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...